F1rst p0st!

Here it is, můj první blogíšek.

V poslední době, což může být třeba tak rok zpátky, jsem si poměrně často říkal: „To by šlo do blogu, kdybych nějaký měl.“ A protože jsem měl před nedávnem velmi kladnou zkušenost s rozjížděním WordPressu na Endoře, rozhodl jsem se svůj blag založit právě zde.

Ironie se dostavila záhy, Endoře totiž patrně vypověděl službu auto-instalátor WordPressu, ale protože su kluk šikovná, pustil jsem se nazítří do instalace ruční. V průběhu kopírování souborů přes FTP se však auto-instalátor pochlapil a soubory mi přepsal pod rukama, takže doteď nevím, jestli je stávající instalace v pořádku.

Nicméně mám blog. Now what with? Upřímně řečeno, nemám ponětí, jak se takový blog píše. Mám ho adresovat svým čtenářům, budoucímu sobě, nebo se patří využít apostrofy „milý deníčku“? Používat svou běžnou mluvu, nebo se snažit o vytříbený jazyk? (Ne, že by to byly zcela disjunktní přístupy). Měl bych se nějak představit (jako by to někoho zajímalo), nebo radši nechat bystrého čtenáře udělat si o mne obrázek na základě příspěvků (jako by TO někoho zajímalo)?

Zkrátka a dobře bude blog něčím pro mě novým a nezvyklým, ale what the hell, vždyť zrušit se to dá vždycky. Teda až mi vyprší placený hosting; čecháčkovství forever!

P.S.: Používám barvy ze schématu Solarized, tak mi přišlo správné se k tomu „přiznat.“