Die statistische linie

Nepřipouště si školněpracovní povinnosti vlezl jsem si po nějaké době na blag, že napíšu zas nějaký nesmysl, třeba o semestru a létě. Protože mám však attention-span štěněte (a nový editor článků po aktualisaci WordPressu tomu jen napomohl), jal jsem se zjistit, jestli si můžu nějak jednoduše a bezplatně zavést HTTPS. (Ne.) V administraci hostingu jsem nicméně narazil na nějaké statistiky.

(Ano, jsem si vědom, jak málo takovýhle perex láká k rozkliknutí.)

Ne, že by byla samotná čísla návštěv nějak zajímavá; nejvěrnějším fanouškem jsem si sám a zbylých pět lidí se jednou za měsíc přijde podívat, jestli něco nepřibylo. Sorry to disappoint, dělám na tom. V této souvislosti vás ale bude jistě zajímat, že ne všechno dění se odehrává na úvodní stránce – po třech letech mi v dávno zapadlých komentářích kolemjdoucí obilnina vysvětlila, jak je to s těmi hrubými a jemnými síty.

Ze statistik také plyne, že největší (no, vlastně jediný) zájem je o články na téma FI MU. Svou početnou fanouškovskou základnu bych proto rád ubezpečil, že i na tom se možná začne pracovat, nicméně, ač je to neuvěřitelné, stále nemám semestr za sebou, a protože k tomu potřebuji napsat překladač, asi ho ani za sebou mít jen tak nebudu, pokud Tonymu nedojde trpělivost a nešvihne mi Nko.

Co mne však zaujalo velmi, jsou vyhledávaná slovní spojení, přes něž se sem lidi omylem dostali:

  • „otec abrahám měl sedm synů sedm synů měl otec abrahám“, „pijeme vodu pijeme rum“, „2016vodu“ – na to, jak pitomý ten článek byl, přitáhl dost lidí, že? Škoda, že statistiky neříkají, jak rychle odtud zase zmizeli.
  • „prši krasne slova“, „autor písně prší krásně“ apod. – ach ano, oblíbená stálice roku 2016 a žádného jiného; asi že to tehdy bylo v nějaké reklamě (z níž tu písničku koneckonců znám taky). Je mi líto, že jste nenašli, co jste hledali.
  • „emodži vysvětlivky“ – myslím, že jste našli týž článek (a taky ne to, co jste hledali).
  • „matematika skouška“ – jo, kámo, to nebude ten největší oříšek.
  • „post festum“ – zjevně jsem třetí výsledek na Seznamu. Škoda, že jste asi utekli, když na vás vybafnul ten transparent na fotce.
  • „jdu na slucak“, „pozvanka na slucak“ – hohó, dokonce první místo na Seznamu!
  • „syslinux“ – neodvažuji se odhadovat, na kolikáté stránce vyhledávání jste museli být, abyste se proklikli sem, takže si za to můžete sami.
  • „ib111 odpovědníky“, „ib002 implementacni test 2017“ – vaše adresa byla zaznamenána a odeslána disciplinární komisi.
  • „kolik promile alkoholu má 11 bakalar“ – co já vím, tak 47?
  • „entlovani na sicim stroji“ – I KNOW, RIGHT‽
  • „můžu ucit s bakaláři“ – To se jich bojíš, nebo se s Bc. et Bc. cítíš overqualified?
  • „taktilní chodník“ – v této souvislosti, protože si přesně pamatuji, kdy jsem toho výrazu použil, bych rád Řediteli Zeměkoule poděkoval za sklíčko na telefon – je skvostné!

Poslední výraz, můj oblíbený, můžete brát jako kvisovou otázku, jak dobře máte prolustrován můj blog. Kam si myslíte, že vás zavede

  • „brno-nudlárna“?

P.S.: Byť to nijak nesouvisí s článkem (ale s nadpisem ano), rád bych na tomto místě představil svůj návrh říkat mlnným bicyklům „šeredy“. Tak to máte jako takovou snadnou hádanku na závěr.

One thought on “Die statistische linie”

  1. Odcházím mnohem víc pobavena, než jsem doufala po přečtení perexu. Odcházím taky mnohem zmatenější, než jsem byla po přečtení kteréhokoliv jiného článku (a v nejbližší době budu požadovat dovysvětlení).
    Taky doufám, že budou články i pro neFI lidi, protože ti píšou nejvíc komentářů! (A to je to, co se počítá.)
    ENTLOVÁNÍ TO RULE THEM ALL.

Komentáře nejsou povoleny.